Thursday, 12 October 2017

Movie Review : Kingsman The Golden Circle

Image result for kingsman the golden circle
Director : Matthew Vaughn
Cast : Taron Egerton, Colin Firth, Pedro Pascal, Channing Tatum, Helle Berry, Julianne Moore
IMDB Rating : 7.2/10
Trailer : 


Finally after a month dapat jugak tengok movie sequel Kingsman ni. I'm a fan of this franchise. Not because of Eggsy but the theme, visual, casting, audio is top notch! I love their lifestyle and their motto, 'Manners Maketh Man' is lit man!

I have a huge crush on uniform guy or well suited man. Macam James Bond, you know, classy, suave and charming fuhhhh bam! terus masuk ke hati. Can't resist the charm. So Kingsman is my thing.


Tak payah tunggu lama pun nak tengok action dalam Kingsman TGC ni sebab awal lagi dah keluar action scene between Eggsy & Charlie. & damn its amazing!!!!! Siapa yang kata Kingsman second installment ni tak banyak action? Tidur ke apa dalam cinema?


 

The part they made it slo-mo lagi buat gempak. The visual is great, the CGI is top-notch, you're fascinating throughout the whole scenes. & even better, my dreams really comes true bila Eggsy team up dengan mentor dia, Harry lawan the villains. The Galahad team in action & that suitcase part is mind-blowing! Who will have thought a suitcase can become a weapon & a shield for you? No one! Genius! 



And not to mention, the Statesman is quite awesome with their country theme! I've always loved the rodeo cowboy. The way they spit, the accent, attire and yes oh yes, the lasso! Tambah pulak soundtrack lagu country fuhhhh! The team did a great job I must say!!!!


Tengok Kingsman TGC ni boleh tahan jugak lah bermain dengan emosi, sama macam Kingsman The Secret Service. Part Eggsy jumpa Harry balik lepas dah tahu Harry mati tu wei menangis kemain sebab Eggsy sayang sangat dengan Harry since Eggsy ada abusive father.


Not to mention part Merlin nyanyi lagu Take Me Home tu. Why Merlin whyyyy? Menangis teruk sebab the level of Merlin's loyalty is damn high. Susah nak jumpa movie ejen yang pentingkan bonding. Most of the movie banyak kejar reward so yeah I'm emotional a bit. 

Tapi letih jugak lah tengok movie ni sebab ada unnecessary part macam Channing Tatum. He's charming, I get it tapi ermm part dia pun tak perlu ada pun takpe sebab Eggsy sorang dah mampu cairkan hati gegadis. Part Elton John pun oh god, hambarnya. I'm pretty sure team Kingsman dah habiskan duit invest dekat Julianne Moore sedangkan watak dia even newbie pun boleh bawak. Kalau ambik Ruby Rose ataupun Nina Dobrev pun boleh pergi jauh. & these two lagi hot & lagi bitchy dari Julianne. & the important part is, lagi murah. 

Related image

& I've been wondering mana family Eggsy? Dalam majlis kahwin Eggsy pun family dia tak datang so agak curious jugak lah. Ke ada tapi Iolls je tak perasan? Mustahil lah tak. 

I'm not sure I'm a fan of Eggsy-Tilde relationship because for me its kind a burden for a spy like Eggsy. Macam Merlin & Harry membujang sampai ke tua tapi Eggsy muda lagi dah kahwin? & Tilde ni dari awal lagi asyik terpijak tahi. Kingsman TSS dia jadi hostage, Kingsman TGC dia ambik weed. Watak dia instead of jadi sinar cahaya untuk Eggsy nampak jadi batu beban pulak. I hope the next installment, Tilde provide something kepada audience macam Channing Tatum. Lepas tengok movie ni rasa geram pulak kenapa Channing Tatum not Liam Hemsworth. Haihhhh

But still all in all I'm enjoy my 2 hours 20 minutes in there, even ada scenes yang I've mentioned above, I can just tutup mata & layan je movie ni. Tak sabar tunggu yang ketiga nanti! 

1. Team Production +1, 2. Visual +1, 3. Audio +1, 4. Storyline +0.5, 5. Casting +0.5, 6. Genre +1, 7. Themes +1, 8. Editing +0.5, 9. Social Message +1, 10. Personal Thought +1 = 8.5/10

3 comments:

Flavnesz said...

Belum ada peluang lagi nak tengok cerita ni.. But I'm really looking forward to watch this..! Q_Q

ai said...

Dah tengok crita ni.. memang best. part daging burger tu real.

AziRahmanDotCom said...

tak tengok pun lagi cerita ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...