Monday, 14 August 2017

Movie Review : Jab Harry Met Sejal

Sembang pasal movie Imtiaz Ali, Idk what happened to him after Highway. Maybe he already lost that spark. Nobody knows. Tamasha hambar, thanks for album collection yang power so orang akan sentiasa ingat movie Tamasha. & the same thing happen with Jab Harry Met Sejal, album collection power tapi sayangnya storyline is unbearable. A long, tiresome, cliche journey with Harry & Sejal for 2 hours & 24 minutes. Sedih bila King buat movie macam ni padahal dah janji dengan fans akan selalu bagi movie kebaboom. Layan movie Varun Dhawan lagi bagus & ada mesej bagus kepada society. Sad just sad by watching SRK's career these days. 

Related image

Director : Imtiaz Ali
Stars : SRK, Anushka Sharma
Rating : 3/10

Harrinder Singh/Harry (SRK) seorang womanizer tourist guide di Europe. Lepas habis job & hantar satu group pelancong India ke airport, here comes Sejal (Anushka Sharma) bagitahu yang dia hilang cincin tunang dia. 


Following her leads which her pictures wearing that ring, they find it across Europe and finally involve with Gas, a gangster. & oh yeah baby Indian is everywhere. Dekat Europe ni pun boleh jumpa gangster Indian yang kononnya ganas kemain but all you got is gangster rempit. Tapi sebenarnya Sejal tipu je, cincin tunang dia ada dalam bag dia selama ni tak pernah hilang pun. Dia saja je nak pergi jalan-jalan cari skandal sebab dia tahu nanti lepas kahwin kena jadi isteri yang tunduk dengan perintah suami which is typical Indian housewife. Movie ni takkan terjadi kalau Sejal bagitahu dekat parents dia yang dia taknak kahwin. Imtiaz Ali takkan menanggung malu movie dia flop & SRK tak payah terima kecaman sebab lagi satu movie dia gagal di box office. 


JHMS ni sepatutnya kisah pasal Harry yang depressed teruk selalu fikir pasal nak bunuh diri tapi bahagia bila jumpa Sejal & jumpa erti hidup. Ini sebenarnya cerita asal dia sebab tu slogan dia 'What you seeking is seeking you' tapi lepas jumpa SRK, boleh pulak dia tukar kepada movie rom-com chick flick like apakahhh? We're talking about Imtiaz Ali kot. Kau nak chick flick kau pergi jumpa Farah Khan lah tak pun KJo!


Anushka spend 6 months belajar accent Gujarati tapi sama macam fake lips dia yang rosak lepas plastic surgery, both are unbearable. Instead of taking Anushka Sharma, team JHMS ni boleh cut cost dengan ambil actress baru macam Pooja Hedge, Disha Patani, Athiya Shetty or Saiyami Kher


Character Sejal sama je macam Tara dalam Tamasha, tak lari jauh mana pun. Menyampah tau bila Anushka ambil character yang sama je. Masuk ni dah berapa kali dah dia berlakon watak bubbly girl. Character development? Yillek. & berlakon dalam movie Imtiaz Ali, Idk why dia gigih sangat potray heroin ni miang kemain. No, we dont seduce guy that way Imtiaz. Tskkkk

Sembang pasal unnecessary scene, bilamana Imtiaz Ali pun dah bertukar genre dari intense, plot-twist love story kepada genre Rohit Shetty which is masala. Yes guys, Imtiaz Ali nak join masala world. We don't need you there Imtiaz. Nope. Please don't go there. I want Cocktail, Rockstar, Highway kind of movies not Jab Harry Met Disappointment movie. Punya lah sakit jiwa sampai tersengguk depan laptop tunggu bila lah nak habis. Bila kau tengok 2 movie (Annabelle 2 & JHMS) sengguk macamni dalam seminggu boleh murung tahu?

Tak tahu lah ni sebenarnya movie Imtiaz Ali ataupun team Red Chillies sebab movie ni sangatlah entah apa benda. Diorang ni stuck dalam kisah cinta 90-an padahal kita dah 2017 dah. Mungkin SRK nak orang ingat zaman kegemilangan dia tapi tu lah, dah 2017 dah. Wake up!!!


But hey, thanks to Pritam, we got to listen a beatiful music album sama macam dalam Tamasha & a big applause to Hawayein. Arijit Singh, King Khan, music & lyrics is such a superb combo! 



Another beautiful thing in this movie of course lah Europe's scenery yang cantik kemain. Itu je lah pun yang buat kau happy and senyuman SRK. Hewhewhew



Plus, its such a pleasure lah to watch chemistry Anushka & SRK lepas kisah cinta diorang gagal dalam Jab Tak Hai Jaan cuma salah platform je. Both of them can do better than this. 



Ada part SRK still charming lah tapi ada part kau teringat dia dah 50-an so that smile wont work cuma nampak geli sebab bercinta dengan anak dara letops. I wish SRK still hot and charming as Tom Cruise. Damn hot!

6 comments:

Ana Suhana said...

Lama tak layan cerita hindustan. Last movie kak ana layan cerita salman khan dgn budak pompuan comel tu. Selamat best cerita tu.

qaseh dalia said...

Eh pakweku srk haha

AimNub Haris said...
This comment has been removed by the author.
AimNub Haris said...

wowww..! berat review ni..

tapi saya suka JHMS sebab saya melihat filem ini dari sisi berbeza.. mungkin.. :)

apapun, saya enjoy baca ni. thanks..

:)

...

Shahida Dzulkafli said...

Best review ini.. Dilwale pun Sha tak berjaya tengok sampai habis.. Asyik separuh jalan pastu give up.. Nampak gayanya filem yang ini pun akan ke lautlah.. Kesian SRK..

Syah BaNu said...

filem SRK yg Raees tu pun saya tengok separuh jalan je sebab jln cerita berat sgt hahaa, cite ni tak tahu lagilaa haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...