Wednesday, 9 August 2017

Lemang Periuk Kera

Ini bukan entri resipi. Ini entri pengalaman.


Raya lepas banyak jugak lah dapat open house invitation. Tapi tak banyak pun yang mampu pergi sebab penat kerja lepastu jam teruk kemain. Hamboihhhhh

Tapi mana yang sempat pergi tu pergi lah. Tapi open house officemate ni special case. Gigih tau nak pergi walaupun redah kegelapan malam masuk kampung entah celah mana sebabnya nak pergi tengok baby girl dia. 

Nampak comel je bila tidur, bila terjaga kemain riuh menyembang :D

K tipu. Sebenarnya sebab yang ni.


First time sebenarnya makan selepas 26 tahun hidup di muka bumi ni. The taste? Ermm not bad lah but I prefer lemang buluh sebab yang tu dia punya sedap berlemak tambah dengan aroma daun pisang dia tu. Beza dengan lemang periuk kera ni, tak ada bau menggoda pun.

Image result for lemang buluhRelated image

Maybe its me tapi tak tau la pasaipa kan, lemang periuk kera ni tak berapa nak ngam sangat dengan rendang. Dia mau rasa dia ja dok dalam mulut. Ka hampa makan rasa sedap ja? Tapi ya la kot sedap sebab ramai suka. Hewhewhew

Tapi dalam tak berapa mau tu pun, esoknya ada open house, ada lemang periuk kera ni ambik lagi sepinggan. Bukan suka saja nak bagi confirm rasa dia. Tapi sama ja tak boleh pi jauh jugak hahaha

Tapi kami vote lemang buluh lah sedap walaupun makan tak tera mana tapi sedap naik ibu jari pi sampai muka. Tudiaaa keluaq habih utagha pasai dok tengok FB live Bella dengan Bihan main mekap2. Kbaiiiiiii

3 comments:

Ana Suhana said...

Kak ana beli je lemang periuk kera ni tp x mkn pun sebab mcm tak reti nk makan. Hehe.

Shahida Dzulkafli said...

Tak pernah dapat rasa lagi.. Huhuhu.. I jeles.. Kalau ada rezeki Jumaat ini mungkin dapat rasa.. Nanti sha share dekat blog..

Siqah Hussin said...

'tak ada bau menggoda pun" Hihi. Lawak lah Farhana. Siqah tak pernag makan lagi lemang periuk kera. Tak teringin pun sebenarnya. Hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...