Wednesday, 1 February 2017

Cabaran 25 Hari Blogging : Resipi

Hey peeps, Iolls curi masa before tidur up entri ni since I am so busy lately. Next 2 weeks, I have 2 auditors okay. Nokharom scary. On the same date pulak tu! Nasib lah banyak docs dah cantik elok I've prepared before this bcs we have been audited with ISO last year on November. Fuhhh


Since this is a quick update, Iolls nak sambung challenge ni. Ikutkan hari kedua, supposed to be Resipi. 



Actually, dapur dah lama tak berasap since I've decided to shred LOTSSSSS of weight. Awal tu target 10kg tapi kalau nampak macam anak badak jugak, nak turun sampai 45kg. Which is super impossible. HAHAHAHA

Ni azam recycle dari tahunnnnn ermm lets seee 2012? Tak tak tak, I guess year before that sebab 2012 dah mendadak naik sebab intern dekat dengan rumah so badan memang ternak lemak.

Resipi yang nak share dekat sini ialahhhhhhhhh



TADAAAAAAAA



Resipi paling simple dalam dunia oat kosong. Ambik 4 sudu oat lepastu tuang air panas sampai dia jadi macam dalam gambar tu. HAHAHAHA

I've already eat this for about 2 weeks now & I've lost 5kg. Kalau ikutkan goal asal nak turunkan sampai 50kg. So ada lagi 8kg nak buang. Ni dapat idea ni dari post diet yang viral tu la. Actually tak la makan oat kosong untuk semua waktu makan macam dia buat. Breakfast dengan oat kosong & green tea, lunch makan nasi (segenggam), ikan & sayur. Kalau ambil ayam ambil bahagian dada je sebab less calory and ha'ah sayur banyak zahabedah. Dinner makan oat balik sebab tengahari punya kenyang akan cecah malam. 

Tapi kalau datang nafsu serakah jangan tanya la oat kosong pergi mana. HAHAHAHA

Makan oat kosong ni bukan sebab nak berlapar tak tak tak. Makan oat kosong ni sebab nak buang lemak tepu. Selagi tak buang lemak tepu tu, selagi tu la susaahhhhhh sangat nak turun berat. Awal2 memang tak sedap la oat kosong ni tapi lama-lama okay je. Tak kata sedap ea, kata okay kat tekak je.

Harap bulan depan mampu la cecah impian tu. Kalau tak dapat pun, masuk dalam berat ideal mengikut BMI pun dah bersyukur banyak dahhhh. Nak pakai balik baju zaman kurus.

Sembang pasal resipi dua baris je yang banyaknya pasal pot pet zahabedah hewhewhew. Kbai.

8 comments:

adianiez AIDA said...

aida selalu akan makan instant oat 3 sudu kecik campur dgn 1 sudu kecik susu pekat :)
panas-panas. sedap nyer.
biasa nyer lunch hour.
malas nak kuar.
pagi da sarapan berat, kan...

Tiara Sapphire said...

ingat dulu ada org bagi oat, mula nak try makan tak boleh nak buang rasa sayang pula lepas tu campur dengan milo panas baru ada rasa..haha

Mas said...

oat x sedap! tp nk kuruih jgk..hahha..skrg nie asyik mkn nasi je..ish3..

Muhammad Shahril said...

singgah sini jap . done follow blog ni . done put u in my bloglist . lets keep in touch as a blogger .. do follow back kay ..

sayidah napisah said...

perghhh bertabah ye awaaaa makan oat kosong. daebak lah!

Busyra Bt Takiyudin said...

singgah sini dan follow. salam kenal :)

Nour Adieb said...

kalau mkn oat tu campur susu mesti lg sedap. mula2 mkn mmg rasa x sedap. tapi, lama2 bila dah biasa mkn rasa ok kan. tekak dah boleh terima 😄

✿Cik Cappuccino Latte ✿ said...

singgah blogwalking & follow blog awak ... new follower #68.jemput singgah blog CCL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...