Saturday, 21 January 2017

Pot Pet : Angpau

Quite busy these days. Siapkan progress report and handover document. Hell yeah sangat penat. Dah 2 hari balik malam siapkan kerja. Ada hantu ke tak ada hantu belakang kira sebab kerja lagi penting nak siapkan.

So yesterday one of our staff bawak masuk bag penuh dengan food & beverages. Masa tu buat tak tahu je sebab fikir untuk orang atasan. Hadiah Tahun Baru Cina but then dia cakap, 'I letak je sini, nanti ambil lah ikut nama memasing'

I was like oh setiap packaging ada nama. My officemate start geledah bag tu cari nama dekat makanan but found none. Then ternampak tag dekat bag.

'OMG! Satu bag untuk seorang staff!'



Haritu dah dapat satu box limau, semalam dapat pulak bag penuh dengan makanannnnn! Damnnn I love CNY!

Dalam bag tu ada all these yeayyy



 
 

tapi yang paling best dapat yang ni. Weheeeee!!!


me : yeayyyy dapat makanannnn!
boss : u happy la sekarang, nanti lepas u makan terus gemuk. Baru padan muka u
me: boss, I dah turun 4kg kot this week
boss: I tak nampak beza pun
me :

boss : okay la okay la I percaya u. No wonder la minggu ni I rasa kurang bergegar kabin ni bila u berjalan.

T.T

Takpe, takpe kita tunggu lepas 3 bulan nanti. (since my boss give me 3 months period to lose weight)

Challenge accpeted!

No comments: