Friday, 27 January 2017

Nom Nom Nom : King Western Food

Cuti cenggini you guys mesti cari tempat makan best kan? Well, I've got something great to offer!

Semalam adik whatsapp ajak makan dekat kedai western King Western. Tengok gambar menu dia bagi memang murah. Budak office dia kata memang puas makan dekat kedai ni sebab banyak & murah.

Lepas makan dekat Foodsbury Cafe haritu, terus rasa nak tak nak je percaya dengan perkataan banyak & murah ni tapi pergi jugak la saja nak test jauh mana pergi.


Lepas habis kerja terus menapak ke sana. Rupanya dekat je dengan rumah. Selalu tapi tak pernah perasan. Tapi yang dekat rumah ni cawangan Subang. Yang main dekat Seksyen 2, Shah Alam.



Guys, ni XXL punya size tau dengan harga yang macam ni. Sebab nampak murah, semalam kitorang order Lamb + Steak, Spaghetti Bolognese, French Fries dengan Nasi Putih. Jus tembikai gelas besar. 

You guys kalau lepak sini jangan risau bab service, memang tip top. Walaupun ramai orang, korang baru order makanan dah datang dah. My expectation semalam, kalau nak makan western confirm kena tunggu lama sampai setengah jam. That's why I ordered fries rupanya kejap je tunggu. Tak sampai 15 minit pun. Sengkak perut makan fries bebanyak :')








Saja letak gambar ni supaya korang tahu yang gelas besar dia lagi besar dari si zahabedah ni :')

Kisah dia semalam, si zahabedah ni gigih hasut suruh ambik gelas besar padahal bajet nak minum air kosong je. Dah la dia hasut gelas besar, pastu minum tak habis. Bila suruh pekerja tu tapau si zahabedah ni lupa nak ambil :')

Disebabkan saiz makanan dia XXL, haruslah makan tumpah2. Hewhewhew. Dah la sedap, banyak pulak tu. Sudahnya makan tak habis. Steak dia sedap. Spaghetti dia even nampak macam kosong cincai tapi jauh pergi dia. Memang layan. Nampak je sikit tapi besar wei. Dah la dia letak sekali dengan grill chicken perghhhh sengkak perut. 

Makan semalam sampai rasa nak muntah. T.T

Kedai ni service dah lah tip-top, culteries semua bersih, pisau pun tak bagi pisau butter, tisu atas meja, pekerja bebaik je semua, bersih, makanan banyak, sedap, murah pulak tu, tempat basuh tangan dia ada sabun wangi, akak cashier dia cun baik mesra pulak tu. Cisss apa lagi korang nak? 


Serious talk lepas ni nak makan menu yang lain pulak. Semalam tengah makan pun mata usha je makanan orang lain. Dasar nafsu serakah makan satu menu tak cukup. Lepasni jangan tanya kenapa diet hancur. 

1 comment:

Ana Suhana said...

Menangis si Diet bila nampak benda nie. Sesampan fries tue. Hehe