Wednesday, 25 January 2017

Nom Nom Nom : Foodsburry Cafe

Wow oh wow, this is my first nom nom nom segmen for this blog! So, last Sunday me and my sister went to Foodsbury Cafe at Seksyen 9, Shah Alam because my old classmate wants to meet there.

I without any expectation at all went there lenggang kangkung datang dengan gossip mak jemah since it has been 5 years we haven't met. Dia kata Foodsbury Cafe and I was like, okay Foodsbury it is.

Pergi sana memang kena pakai GPS. Kalau sesat menangis la kau pusing2 dekat roundabout sana.

'Wei, nak tempat yang parking tak berbayar'
'Okay. Foodbury Cafe'

Ha'ah memang tak payah bayar tapi nak pergi sana hmmm *isi tempat kosong*

So I arrived there and it was so crowded so I expect this cafe would be good at least. The decoration is pretty. The couch is comfy but the pillows hmmm basuh ke tak? Kusam teruk.



Idk whether tingkat atas open ke tak since nobody went up there. Masa kawan tunggu pun dia tak kabo atas tu available. Bad service tskkk. Nak lepak lama pun tak syok sini since ramai yang datang. 

Harga for one meal quite okay la kot. But I guess The Grills/Pelpero better la kalau nak makan western yang sedap and affordable. Why? Jap, I nak rant.

Nak tunggu waiter datang ambil order pun lama for about half an hour. Its not like we didnt call anyone or what. We did but they just don;t come. Its peak hour, its okay la. since bergossip can reduce the hunger kan, so I let it slip away.

By looking at the menu, yes it was fancy and such because the menu is vary but I tell you what, you will get this line

'Sorry dik, menu ni tak ada.'

Too bad. 


So kitorang order Tray 1 : Lamb Chop, Cajun Tomyam, Aglio Olio, Spaghetti Carbonara, French Fries, and Fried Dori. Tapi tak pasti lah fried ke tempura. And and and an ice-cream. :)

My friend ordered Spicy French Fries sebab lapar sangat so boleh la makan sementara menunggu main dish. Tapi nak tunggu yang tu punnnn hak alahhhh sampai setengah jam. T.T

Beverages, Honey Lemon, Lemon & Lime & Caramel Ice Blended. Buttttt Caramel Ice Blended tu tak sampai langsung. Peak hour. K.

Andddd the tray arrived. I expect tray dia besar k since dalam menu for 3-4 pax. What do u expect? Haruslah besar kan? Rupanya hek elehhhh macam pinggan dekat rumah cuma besar sikit je. Tell u what, not worth it. You're fooling yourself with the cheap price on the menu. Me and my sister makan 3 suap je k. 1 suap untuk 1 jenis pasta. Ada brader tu makan dia sorang je for 1 tray. T.T


Kalau bukak IG dia hek elehhh penuh satu tray okayyy. IRL, nak hulur duit masa bayar pun berat hati. Tak mengenyangkan langsung. The lamb chop paling disappointed sekali. Dapat bahagian tulang. U expect me to eat what? Air rebusan tulang kambing?

The dory omg hanyir nokharom. Part oily tak payah cakap la. U better eat at Manhattan Fish Market. Serious talk.

But we all love the pasta. Semua sedap. Tak tahu la memang sedap or sebab lapar sangat bcs we've wait for 50 minutes for the main dish. Makan tak sampai setengah jam. Tapi kesian la kau kalau makan yang hujung2 sebab berjelaga. Tak la banyak tapi cukup untuk menghancurkan nikmat.

Remember I said bad service earlier? Now I tell you why. We've already been through a longggggg awaited for the main dish kan so I told them Caramel IB tak sampai and they just did what? NOTHING!

Eh, u said sorry pun dah sejuk hati la. Ni buat muka ketat je as if nothing happens at all. Lepasni no more Foodsbury Cafe. Idk why people love to go there. Kalau sebab decoration, I tell u its superb but can the decoration satisfy your tummy? If can, then go. If no, find a better place to eat.

The bills of the day...

 

Anyway, I'm quite happy la that day sebab dapat jumpa balik member lama and pot pet sana sini sampai balik pun tak reti menapak ke kereta pun nak gosip zahabedah lagi. Lepasni dah susah nak jumpa dah so bila jumpa kena la berkualiti ;)

 

3 comments:

irazulkeffele said...

hahaha kes macam ni kalau ajak pergi dengan family mau kena hentam berguni guni dengan ibu :D

Mimpi Aria said...

thanks review...the place that i will avoid..

Ana Suhana said...

Indah khabar dari rupa la erk 😅

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...