Wednesday, 7 June 2017

Movie Review : Baywatch 2017

From last week nak tengok Baywatch tapi sabar tunggu hari Rabu sebab murah kan RM9 per ticket nak pulak dapat 2x points untuk MBO members. Semalam baru buat member card so dapat lah card Despicable Me 3 yang comel ni but I prefer gambar minions lol



And yes of course lah nak tengok Baywatch sebab Priyanka Chopra. The hype she brought in at Btown since last year is woaaaa. Sebab kedua haruslah Zac Efron. Hot sangat kenapa entah. Hewhewhew

Related image 

Director : 
Stars : Dwayne Johnson, Zac Efron, Priyanka Chopra
Rating : 8/10

*warning : PeeCee spamming*
Layan Priyanka dalam movie ni memang bersinar mata bcs she's slay in every screen apperance she made. Bila PeeCee berlakon watak jahat macam ni haruslah teringat zaman dia berlakon movie Aitraaz dulu. Jadi jahat sampai menang award so dalam movie ni watak PeeCee tu memang kacang goreng sangat lah. I mean jadi jahat tapi dalam masa yang sama hot kemain.

Related image

This movie as you guys know pasal lifeguard yang menjaga kawasan teluk. But before Victoria Leeds (Priyanka Chopra) datang buat hal, they already have an unfinished business. Tahun tu diorang kena pilih 3 teammates baru dari ujian kelayakan fizikal. Matt Broody (Zac Efron) antara yang terpilih padahal dia memang dah diambil bekerja cuma saja nak panjangkan movie layan diorang punya hot abs and muscles. Miawww

And the best part is I dont have to wait for a long time to watch PeeCee. Awal dia keluar tayang muka. Of course she's hot like always. 

Image result for baywatch priyanka

As a newbie memang banyak lah Matt buat silap nak2 pulak dengan perangai dia yang tak suka buat kerja berpasukan tu. Sampai satu tahap Mitch (Dwayne Johnson) ni dah give up sampai pecat dia. Disebabkan menganggur, so Matt belajar lah to work in team meanwhile to cope with new team they have new case in town. Flakka smuggling. Yeah yeah VL punya kerja la tu. 

Mitch dengan Matt ni team up lah untuk siasat apa yang jadi sebenarnya dekat teluk diorang even diorang dah tahu pun siapa punya kerja cumanya nak cari bukti sebab polis macam lambat sangat. The thing is with this movie, diorang just made it as cliche as it could be. Takde apa yang fresh pun. Comedy je lah bersepah. No action stunt yang woaaa pun. 

Related image

Minus 1 point for this movie because repetitive tired jokes. Sekali dua cukup lah ni beria jugak dia nak sumbat lawak tu but in one or two scenes lah so ada lah part yang macam hambar sikit. 

And yes minus 1 point also for too many slow motion. Kalau PeeCee yang buat slo-mo maybe I will be happy but nahhhhh. Its them. And yeah, another yuck moment part Ronnie dengan dia punya perangai selekeh dia. Not all of them just some but still yuck. 

Oh my expectation for this movie tak tinggi mana pun and kalau tak sempat tengok movie ni dekat cinema, nak download je sebab nak tengok PeeCee but wow oh wow dia punya best tu memang terbaik lah. Berbaloi lah duit tiket tapi untuk ulang tengok might be naaahhhh sebab storyline cliche and nothing suprising at all pun dalam movie ni. Banyak comedy dari action. Tapi kalau orang belanja no problem langsung hewhewhew

Image result for baywatch priyanka

And sekarang terjawab lah who's debut Hollywood movie is better, PeeCee dalam Baywatch or Deepika dalam XXX And my answer is PeeCee dalam Baywatch. XXX tu nasib orang belanja tengok tau so Iolls okay lah nak layan sampai habis walaupun Deepika's acent is unbearable. And its sooooo boring sampai I fell aslept.

All in all I have so much fun wathing Baywatch semalam. Hilang stress & bad mood semalam sebab ada je benda tak kena dari pagi. Plus, semalam dah cukup setahun kerja so Baywatch is my gift to myself lah kiranya. Celebrate with these two so its totally worth it. Hihi



GIVEAWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU

Klik banner untuk join :)

Syarat-syarat dia mudah saja follow kat bawah ni 👇

1. Follow blog makbapakkauhijau
2. Follow ig :
3. Buat satu entry bertajuk 'GIVEAWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU' dan link kan ke sini
4. Tinggalkan komen di bawah serta link di blog awak
5. Pemenang akan dipilih secara random

Resipi : Smoothies Mangga Epal

Sejak badan makin lama makin mengembang ni, sedih betul rasa bila baju dah tak muat. Makan jangan cakap lah. Dalam sehari tu amboi sangat makan macam bela saka.

Disebabkan dah nak raya ni, berbekalkan semangat dan azam nak turun berat supaya muat pakai baju raya nanti. Kawan pun dah start jadi vegan untuk bulan puasa ni.

Masa sahur minum susu kurma. Bila berbuka minum smoothies ni. Nak buat pun senang je. Minum satu gelas pun kenyang sampai tidur. Nak terawih pun tak ada masalah. Beza tau bila minum smoothies dengan makan nasi. Bila makan nasi, terawih baru rakaat pertama dah mengantuk kemain. Kalau minum smoothies, sampai 20 rakaat pun mampu.

Bergantung kepada imam jugak. Hewhewhew

Okay, cara nak buat smoothies ni toksah serabut kepala sangat. Ada buah, ada air, ada blender so you're ready to go.

I love Mangga Epal sebab manis manis masam.

Bahan :

- 1 biji mangga
- 1 ataupun 2 biji epal
- air setengah cawan


Dah settle bab bahan, kupas kulit semua tapi kalau tak nak pun takpe. Nanti kalau tersedak tepuk sendiri la sampai okay. Hewhewhew

Potong kecik-kecik pastu blend. Setengah orang guna susu nak bagi pekat and kenyang. Tapi boleh jadi muak jugak. Masa buat ni susu habis so we go for mineral water instead. 


Okay, dah siap dah pun our smoothies. 



Sometimes letak ais bagi sejuk baru nyum nyum. Kadang lepas blend terus minum je sebab lapar zahabedah sangat uolls. Buat cenggini cepat lah sikit turun berat. Seminggu dah boleh parking 5kg. Tapi kalau consistent lah. Kalau hari ni smoothies esok nasi memang bye bye lah baju raya. T.T


Feedback Projek MRL

 Ramai yang tahu kerajaan nak tambah lagi satu projek pengangkutan awam, Malaysian Rail Link (MRL) yang menelan belanja sebanyak RM55billion bersama kontraktor dari negara China.

Pagi ni bila Zoologi MY bagitahu tentang projek ni & effect kepada hutan & binatang, kucar-kacir bagi feedback dekat website MRL-Have Your Say ni.



 
Actually dah tahu keburukan projek ni tapi baca dari aspek ekonomi, efisiensi & kontraktor yang terlibat. & some of you guys maybe dah ada pandangan & bantahan terhadap projek ni sebab dah banyak keluar di media tentang tanah rizab yang bakal terkorban, kontraktor yang disenaraihitamkan oleh Bank Dunia & tambang tiket yang mahal untuk melunaskan hutang.

Jadi bila pagi ni baca even natural habitat pun akan terancam & supposedly I say bakal pupus disebabkan projek ni, terus pergi bagi feedback. Tak ambil masa yang lama pun untuk isi personal details & bagi feedback dekat site ni sebab ringan & kurang dari 5 minit you are done!  



 




You guys patut buat benda yang sama jugak isi borang feedback ni terhadap projek ni. Untuk membantah atau untuk setuju, itu hak & pilihan masing-masing but I prefer if you guys pilih untuk tidak bersetuju sebab terlampau banyak keburukan dari kebaikan yang dibawa. Thanks :)
 

Sunday, 4 June 2017

Giveaway Raya by Mrs Pip



Giveaway Raya by Mrs Pip ni bermula pada hari ini, 1st June sehingga 24th June, 2017 ....

syarat-syarat Giveaway Raya by Mrs Pip ni sangat mudah :-

1/ Buat tajuk "Giveaway Raya by Mrs Pip" dan letakkan banner di entry tersebut, dan backlink-kan semula

2/ Follow blog Mrs Pip

3/ Follow Google+ Mrs Pip

4/ Kongsikan (secara ringkas) pengalaman terindah di Bulan Puasa yang anda pernah lalui

contoh #1: Pengalaman terindah di bulan puasa saya ialah berbuka puasa bersama Perdana Menteri ...

contoh #2: Pengalaman terindah di bulan puasa yang pernah saya lalui ialah berjaya mengerjakan umrah di tanah suci Mekah ...

5/ dah siap buat entry? jangan lupa letakkan link entry anda di kotak komen di bawah :)



Sebagai melengkapkan syarat Giveaway dari Mrs Pip ni, pengalaman terindah di Bulan Ramadhan yang saya pernah lalui setakat ni saya rasa takde benda yang gempak sangat pun untuk dikongsikan but since susah untuk berjumpa sanak-saudara, masa bulan puasa la dapat berkumpul ramai-ramai, sembang sambil gelak ketawa, masak sama-sama, makan sama-sama, terawih sama-sama, main mercun sama-sama anddddd kenangan tu dah tak boleh dapat balik dah sebab sekarang masing-masing dah berjauhan. Ada yang dah pindah jauh ke selatan. Kadang raya tak dapat cuti. Nak merasa berkumpul balik tu dah tak dapat dah. Pengalaman masa kecil berkumpul berbuka sama-sama tu je la yang ada pun. Kadang cemburu tengok orang lain meriah berbuka & sambut Hari Raya tapi belajar syukur terima apa adanya kehidupan kita :)

Kepada yang nak join klik banner di atas ye :)

Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals


SILA KLIK BANNER DI ATAS JIKA MAHU MENANG DUIT RAYA!

Assalamualaikum kepada semua rakan blogger. Selamat menunaikan ibadah puasa. Semoga semua ibadah kita diterima oleh Allah s.w.t. Sempena bulan Ramadhan Al-Mubarak, Abam Kie dan penaja2 yang baik hati sekalian dengan secara rasminya melancarkan Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals. Jom sertai GA yang hebat ini kerana kami sudah menyediakan duit raya dan barangan eksklusif untuk dimenangi. Kalau tak join memang rugilah. Berikut ialah hadiah-hadiah yang ditawarkan:

RM20 X 11 pemenang
RM10 X 13 pemenang
Selendang Rindu X 2 pemenang
Stokin Tangan dan Stokin Silvy X 2 pemenang
Pre-loved Novel X 2 pemenang
Topup RM5 untuk peserta terpantas dan terakhir!

Kesemuanya 32 orang pemenang bakal kami cari!

Syarat-syarat penyertaan:

1. Follow blog dan Google+ penganjur dan penaja-penaja berikut:

* Abam Kie
* Ceritera Ibu
* Shafyqah Azahar
* Dearies Couple
* Jiakreatifelt
* Lovely Sunshine
* Saghah Cheeky Lady
* Sedetik Seketika
* Lea Azleeya
* Queen Bee
* irrayyan.com
* Kasihku Amani
* Hazrina Halim
* Mia Liana

2. Follow instagram berikut. (Bagi peserta yang ada akaun IG sahaja)

* Najiah Shaharain
* Abam Kie
* Mardhiyyah Rosli
* Shafyqah Azahar
* Afdilah Ceritera Ibu
* irrayyandotcom
* mialiana

3. Like Facebook berikut.

* Ina Azzahra
* Ayuni Dibble
* Handsock Murah dan Cantik
* Mialiana.com


4. Buat entri bertajuk Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals

5. Salin dan tampal kod HTML yang disediakan

6. Terbitkan

7. Tinggalkan pautan entri giveaway anda di ruangan komen entri SINI sahaja

8. Siap!

Pastikan anda mematuhi segala syarat yang dinyatakan. Boleh follow blog2 di atas tu sikit2. Lama2 habis la. Honesty is the best policy. Kerjasama rakan2 blogger amat diperlukan dan Abam Kie akhiri dengan ucapan jutaan terima kasih kerana sudi menyertai GA ini. Selamat maju jaya dan selamat menyempurnakan ibadah puasa pada tahun ini!

Jom klik di SINI jika nak join Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals.

#RAMADHANGIVEAWAY bersama SGShop Malaysia

sofie, giveaway, sgshopmalaysia

Jalan-jalan tadi terjumpa post ni dari blog Sofie Adie! Haruslah kucar-kacir join sebab kot kot ada rezeki nak raya ni.

Kalau lah menang credit RM100, nak beli long dress ni dekat SGShop. Dah lama cari tapi tak jumpa yang berkenan di hati. Alang dah ada yang nak belanja ni, ada pulak item yang kita teringin, apa lagi kita mintak lah kan?


For those yang nak join, klik banner ye :)

Segmen: Bloglist kisahsidairy.com June 2017

Assalamualaikum



Tarikh Tamat Penyertaan 10 June 2017

Jom pakat Join


GIVEAWAY TOP UP BY Blogbabyshambles



Syarat- Syarat Penyertaan

1. Sila ikut syarat dengan jujur

2. Follow blog Babyshambles  

3. Like page FB Blogbabyshambles
    Like page FB Detoks Tea Medina Desire 

4. Follow instagram @detoxteamedinadesire1 dan @orangekecik

5. Buat satu enteri bertajuk "GIVEAWAY TOP UP BY Blogbabyshambles" dan linkkan ke sini

6. Tinggalkan link anda di kotak ruangan komen dalam entri ini sahaja

7. Pemenang akan ditentukan melalui random.org

Senarai Hadiah

1. Topup RM5 x 1 untuk mana-mana rangkaian
2. Topup RM5 x 1 untuk mana-mana rangkaian
3. Hadiah akan bertambah jika bilangan peserta melepasi target

Tarikh  Penyertaan

11 May 2017 - 8 June 2017

Okay semua syarat dah settle so kita tunggu result je. Hewhewhew. Klik banner untuk join sekali :)

Download Movie

Sebenarnya nak start taip dengan dah lama tak masuk sini tapi mesti orang dah bosan baca ayat tu kan?

Sekarang dah Ramadhan ke9, so Happy Ramadhan to all of you guys. Not having the chance to greet at 1st Ramadhan but who cares, yang pentingnya selamat berpuasa & selamat beribadah to the fullest your body can do. But for those yang sakit, we're on the same boat. Semoga cepat sembuh ye :)

Okay, back to my intention of this post. Lately ni ramai betul yang tanya where to download movie, esp movie Hindustan. I am here nak bagitahu tips nak cari movie Hindustan lah sebab susah kan kan kan?

Ni tips ni dah lama guna. Sangat senang & berkesan. Guna tips ni sebab kita dah tak boleh nak stick kepada satu site je. Hari ni site tu ada, esoknya dah kena tutup/buang. Sedih okay. Dah la nak tengok movie Hindustan susah sebab tak semua panggung ada tayang. CD pun nak kena order dari India. Aduhhhh.


So, cara terbaik nak layan nustang dengan cara ni lah. Okay lemme tell you guys how :


Macam contoh gambar dekat atas tu,

1. Garis merah : Nama movie

2. Box hijau : Saiz skrin. Ada 280p, 480p, 720p, 1080p. Pilih la yang mana korang nak. Bigger the better. Tapi ada jugak lappy yang tak mampu nak carry 1080p

3. Box purple : Kualiti video. Idk lah kenapa orang suka sangat camrip walhal tak cantik. You guys boleh je nak letak either webrip, dvdrip ataupun blu-ray. Ni yang cantik mata memandang la. Kalau tak sabar sangat camrip pun boleh nokkss

4. Garis kuning : Uploader. Indishare antara yang senang nak guna. Boleh je guna Uptobox, Userclouds, Zippyshare, Mediafire, Uploadbaaz dan lain-lain yang mana korang suka guna ataupun selesa. :)

Okay dah, senang je kan? Lepasni kalau nak layan movie, guna je cara ni. Tak payah dah nak kesah kalau site tu kena removed or closed down. Lagi best tak payah dah nak bookmark site sampai berguni site untuk download movie.

Enjoy your movie and happy watching guys :)

Saturday, 18 March 2017

Uyul Rosli 1st Giveaway

 UYUL ROSLI 1ST GIVEAWAY

Klik banner untuk join :)

Kenduri Kahwin

Normally memang tersangatlah jarang dapat pergi kenduri kahwin sebab semua nak kahwin hari Sabtu. Memang tak dapat la den nak poie. Den kerja.

Tapi kalau dapat pergi haaaaa tengok la dulu kalau rajin. Kadang tu Ahad la ada program bagai, tertidur sampai petang lah itu lah ini lah. Semua benda nak buat Ahad

Benda paling best pergi kenduri kahwin ni haruslah bila dapat makanan sedap. Secara free. Dan tidak memenatkan. Kalau balik kampung, orang depan rumah buat kenduri memang syok la pergi sebab kau tak payah nak fikir mana kau nak letak kereta kau. Jalan kaki lenggang mak joyah pun dah sampai.

Benda yang buat menyampah nak pergi kenduri :

1) Parking space.

Bukan kewajipan tuan rumah pun nak sediakan parking space tapi tu lah lenggang mak joyah lagi best kan? Kau tak payah fikir mana nak parking, kereta kau selamat ke tak. Kereta Iolls pernah kemek uolls sebab ada kereta mana entah reverse suka hati bidin dia je. Tu belum masuk part kau dah nak balik sebab nak berak lepas makan sebab digestive system kau bagus tapi kena block. Haa nangis lah kau tunggu sambil tahan taik.

2) Karaoke/DJ

Hari orang kahwin kau nyanyi lagu sendu rabak meleweh dah satu hal. Tak sedap pulak tu. Kadang nak tercekik kita dibuatnya sebab pasang lagu serupa nak meletop kenduri kahwin tu haaa. Hari orang kahwin pasang lagu bahagia lah. Yang santai sebab orang nak makan. Nasib bukan wedding iolls, kalau tak, turun dari pelamin halau balik je.

3) Geng Lepak

Kenduri kahwin ni biasanya space sangatlah terhad. Kadang tu ada kenduri letak 4 table je. Bila ada geng yang suka melepak ni jadi baran serupa nak simbah ayaq sirap pi kat muka sorang2 hampa tau dak. Kita nak makan tapi takdak tempat jadi punca la nak marah. Yang depa amboi syok la duduk sambil makan kerepek, selfie sana sini dok gelak sampai hujung jalan boleh dengaq nohh. Mentang-mentang la kawan pengantin amboi rasa diri tu eksklusif sangat. Lain kali bawak meja kerusi sendiri lepak sampai habis majlis.


Tapi benda free kan, nak hingaq banyak pun rasa tak gamak. Orang dah bagi makan kira syukur lah. Hewhewhewhew

Wednesday, 15 March 2017

Shopping Dengan Lelaki

Perempuan dengan shopping kalau dipisahkan jadi kayu. Kalau kau tak suka shopping pun kan, at least beli barang jugak khennnn. Don't ask how frequent I go shop till drop. Kadang tu sampai penuh kereta. Kadang sampai ngeri tengok diri sendiri. Zahabedah nokharom kena rasuk saka apa entah.

Tapi shopping ni best kalau pergi dengan geng perempuan. Kalau keluar dengan lelaki, ya tuhannn hambarnya elok kau pergi shopping sorang je lah.

Beli bawang kat pasar pun kau tak payah lah angkut lelaki unless u make it quick. Like 1 minute quick. Because they're such a bore.


1. Tukang angguk

'Baju ni cantik tak?'
*angguk*
'Kasut ni cantik tak?'
*angguk*
'Biskut ni sedap tak?'
*angguk*

Sampai ke sudah la angguk. Kalau tak angguk pun hmmm je bunyi keluar. Dah serupa dengan toys yang orang letak dekat kereta tu. Sebijik. Sama.

Kalau keluar dengan geng perempuan, bersepah la opinion kau dapat.

'Baju ni cantik tak?'
'Cantik je tapi tak kena la dengan badan kau. Try yang ni. Yang ni pun cantik jugak, kena pun kena dengan kau. Warna pun naik. Material dia lagi okay tau dengan yang ni bla bla bla bla sampai la puas hati.'

2. Main game

Bukan tak boleh nak main game tapi tu lah, bila kita tanya soalan serupa sembang dengan lantai. Mana kau dapat jawapan dah dia khusyuk main game. Tak pun, dia jawab tapi lepas dia dah habis main game. Tak pun dia jawab OK. Apa benda yang okay entah. T.T


3, Cacing kepanasan

Kita tak ajak dia pun keluar shopping sekali tapi dia gigih nak ikut sudahnya dia menggelupur tanya bila nak balik, bila nak habis, bila nak makan, bila nak pergi tempat lain bla bla bla. Kita nak shopping pun takde mood. Rasa nak balik masa tu jugak. Kalau shopping dengan geng perempuan sampai jam pun tertanggal dari tangan. 

Dah cukup lah 3, bebanyak pun buat apa. Masa berjalan. Hewhewhew. Kbai.

Monday, 13 March 2017

TVD : Forever Yours & It Was Epic

I still remember the moment I decided to watch TVD because of Delena. I watched it around 2012 because of Delena's romantic scenes they posted on Tumblr. Back then, TVD was a hit. Like super hit series.

I'm not hooked up with Ian's hot look but the chemistry between him and Nina is something which last till today and maybe it will be last forever since this series is the only series I watch from the beginning till the end although I was late for 3 seasons but who cares.

                        

And the way TVD team ended it is the epic way to end any series. Of course it is not a happy ending with all character live brightly, of course there will be lot of loopholes but that is life. That what I love the most with TVD. Even if it's a fiction but it connect me to the exact feeling in reality world. Whatever happens, the life must go on.

The happiness, smiles, joy, blessings, moments, lonesome, sadness, loss, resentment, hurt, pain, anger, scared, anything they feel in this series, I feel the same way too. We're connected. For 5 years together. I've lost counts on how much I cried when each character died but I also enjoy every moment they smile and be strong face every hurdles.

I'm with them when all character evolved and became stronger. Except Katherine which had it reversed. Lol but still she's savage and badass just like the way she was since the beginning.

It not just about a series, it's beyond than that. It do entertained me for all these years but it is actually helping me acknowledge more on feelings, relationships, friendships, life or exactly on anything in possible way it can. It helps me understands better. TVD will always, always will be special in my life.




Although I cried for the whole series which is about 43 minutes and another additional 15 minutes because of TVD Special Episode : Forever Yours but I am happy they actually ended it. Bcs the more you try to dig, the more nonsense it will get. And I am grateful they ended it with remarkable scenes where Salvatore brothers reunite just like at the beginning.


Also that part when Elena met Damon at the graveyard. Walking down on memory lane.


Thank you TVD for all 8 seasons and 171 episodes and beautiful soundtracks. It such a journey. Rest in peace. TVD, forever will be mine.