Wednesday, 7 June 2017

Movie Review : Baywatch 2017

From last week nak tengok Baywatch tapi sabar tunggu hari Rabu sebab murah kan RM9 per ticket nak pulak dapat 2x points untuk MBO members. Semalam baru buat member card so dapat lah card Despicable Me 3 yang comel ni but I prefer gambar minions lol



And yes of course lah nak tengok Baywatch sebab Priyanka Chopra. The hype she brought in at Btown since last year is woaaaa. Sebab kedua haruslah Zac Efron. Hot sangat kenapa entah. Hewhewhew

Related image 

Director : 
Stars : Dwayne Johnson, Zac Efron, Priyanka Chopra
Rating : 8/10

*warning : PeeCee spamming*
Layan Priyanka dalam movie ni memang bersinar mata bcs she's slay in every screen apperance she made. Bila PeeCee berlakon watak jahat macam ni haruslah teringat zaman dia berlakon movie Aitraaz dulu. Jadi jahat sampai menang award so dalam movie ni watak PeeCee tu memang kacang goreng sangat lah. I mean jadi jahat tapi dalam masa yang sama hot kemain.

Related image

This movie as you guys know pasal lifeguard yang menjaga kawasan teluk. But before Victoria Leeds (Priyanka Chopra) datang buat hal, they already have an unfinished business. Tahun tu diorang kena pilih 3 teammates baru dari ujian kelayakan fizikal. Matt Broody (Zac Efron) antara yang terpilih padahal dia memang dah diambil bekerja cuma saja nak panjangkan movie layan diorang punya hot abs and muscles. Miawww

And the best part is I dont have to wait for a long time to watch PeeCee. Awal dia keluar tayang muka. Of course she's hot like always. 

Image result for baywatch priyanka

As a newbie memang banyak lah Matt buat silap nak2 pulak dengan perangai dia yang tak suka buat kerja berpasukan tu. Sampai satu tahap Mitch (Dwayne Johnson) ni dah give up sampai pecat dia. Disebabkan menganggur, so Matt belajar lah to work in team meanwhile to cope with new team they have new case in town. Flakka smuggling. Yeah yeah VL punya kerja la tu. 

Mitch dengan Matt ni team up lah untuk siasat apa yang jadi sebenarnya dekat teluk diorang even diorang dah tahu pun siapa punya kerja cumanya nak cari bukti sebab polis macam lambat sangat. The thing is with this movie, diorang just made it as cliche as it could be. Takde apa yang fresh pun. Comedy je lah bersepah. No action stunt yang woaaa pun. 

Related image

Minus 1 point for this movie because repetitive tired jokes. Sekali dua cukup lah ni beria jugak dia nak sumbat lawak tu but in one or two scenes lah so ada lah part yang macam hambar sikit. 

And yes minus 1 point also for too many slow motion. Kalau PeeCee yang buat slo-mo maybe I will be happy but nahhhhh. Its them. And yeah, another yuck moment part Ronnie dengan dia punya perangai selekeh dia. Not all of them just some but still yuck. 

Oh my expectation for this movie tak tinggi mana pun and kalau tak sempat tengok movie ni dekat cinema, nak download je sebab nak tengok PeeCee but wow oh wow dia punya best tu memang terbaik lah. Berbaloi lah duit tiket tapi untuk ulang tengok might be naaahhhh sebab storyline cliche and nothing suprising at all pun dalam movie ni. Banyak comedy dari action. Tapi kalau orang belanja no problem langsung hewhewhew

Image result for baywatch priyanka

And sekarang terjawab lah who's debut Hollywood movie is better, PeeCee dalam Baywatch or Deepika dalam XXX And my answer is PeeCee dalam Baywatch. XXX tu nasib orang belanja tengok tau so Iolls okay lah nak layan sampai habis walaupun Deepika's acent is unbearable. And its sooooo boring sampai I fell aslept.

All in all I have so much fun wathing Baywatch semalam. Hilang stress & bad mood semalam sebab ada je benda tak kena dari pagi. Plus, semalam dah cukup setahun kerja so Baywatch is my gift to myself lah kiranya. Celebrate with these two so its totally worth it. Hihi



GIVEAWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU

Klik banner untuk join :)

Syarat-syarat dia mudah saja follow kat bawah ni 👇

1. Follow blog makbapakkauhijau
2. Follow ig :
3. Buat satu entry bertajuk 'GIVEAWAY BY MAKBAPAKKAUHIJAU' dan link kan ke sini
4. Tinggalkan komen di bawah serta link di blog awak
5. Pemenang akan dipilih secara random

Resipi : Smoothies Mangga Epal

Sejak badan makin lama makin mengembang ni, sedih betul rasa bila baju dah tak muat. Makan jangan cakap lah. Dalam sehari tu amboi sangat makan macam bela saka.

Disebabkan dah nak raya ni, berbekalkan semangat dan azam nak turun berat supaya muat pakai baju raya nanti. Kawan pun dah start jadi vegan untuk bulan puasa ni.

Masa sahur minum susu kurma. Bila berbuka minum smoothies ni. Nak buat pun senang je. Minum satu gelas pun kenyang sampai tidur. Nak terawih pun tak ada masalah. Beza tau bila minum smoothies dengan makan nasi. Bila makan nasi, terawih baru rakaat pertama dah mengantuk kemain. Kalau minum smoothies, sampai 20 rakaat pun mampu.

Bergantung kepada imam jugak. Hewhewhew

Okay, cara nak buat smoothies ni toksah serabut kepala sangat. Ada buah, ada air, ada blender so you're ready to go.

I love Mangga Epal sebab manis manis masam.

Bahan :

- 1 biji mangga
- 1 ataupun 2 biji epal
- air setengah cawan


Dah settle bab bahan, kupas kulit semua tapi kalau tak nak pun takpe. Nanti kalau tersedak tepuk sendiri la sampai okay. Hewhewhew

Potong kecik-kecik pastu blend. Setengah orang guna susu nak bagi pekat and kenyang. Tapi boleh jadi muak jugak. Masa buat ni susu habis so we go for mineral water instead. 


Okay, dah siap dah pun our smoothies. 



Sometimes letak ais bagi sejuk baru nyum nyum. Kadang lepas blend terus minum je sebab lapar zahabedah sangat uolls. Buat cenggini cepat lah sikit turun berat. Seminggu dah boleh parking 5kg. Tapi kalau consistent lah. Kalau hari ni smoothies esok nasi memang bye bye lah baju raya. T.T


Feedback Projek MRL

 Ramai yang tahu kerajaan nak tambah lagi satu projek pengangkutan awam, Malaysian Rail Link (MRL) yang menelan belanja sebanyak RM55billion bersama kontraktor dari negara China.

Pagi ni bila Zoologi MY bagitahu tentang projek ni & effect kepada hutan & binatang, kucar-kacir bagi feedback dekat website MRL-Have Your Say ni.



 
Actually dah tahu keburukan projek ni tapi baca dari aspek ekonomi, efisiensi & kontraktor yang terlibat. & some of you guys maybe dah ada pandangan & bantahan terhadap projek ni sebab dah banyak keluar di media tentang tanah rizab yang bakal terkorban, kontraktor yang disenaraihitamkan oleh Bank Dunia & tambang tiket yang mahal untuk melunaskan hutang.

Jadi bila pagi ni baca even natural habitat pun akan terancam & supposedly I say bakal pupus disebabkan projek ni, terus pergi bagi feedback. Tak ambil masa yang lama pun untuk isi personal details & bagi feedback dekat site ni sebab ringan & kurang dari 5 minit you are done!  



 




You guys patut buat benda yang sama jugak isi borang feedback ni terhadap projek ni. Untuk membantah atau untuk setuju, itu hak & pilihan masing-masing but I prefer if you guys pilih untuk tidak bersetuju sebab terlampau banyak keburukan dari kebaikan yang dibawa. Thanks :)
 

Sunday, 4 June 2017

Giveaway Raya by Mrs Pip



Giveaway Raya by Mrs Pip ni bermula pada hari ini, 1st June sehingga 24th June, 2017 ....

syarat-syarat Giveaway Raya by Mrs Pip ni sangat mudah :-

1/ Buat tajuk "Giveaway Raya by Mrs Pip" dan letakkan banner di entry tersebut, dan backlink-kan semula

2/ Follow blog Mrs Pip

3/ Follow Google+ Mrs Pip

4/ Kongsikan (secara ringkas) pengalaman terindah di Bulan Puasa yang anda pernah lalui

contoh #1: Pengalaman terindah di bulan puasa saya ialah berbuka puasa bersama Perdana Menteri ...

contoh #2: Pengalaman terindah di bulan puasa yang pernah saya lalui ialah berjaya mengerjakan umrah di tanah suci Mekah ...

5/ dah siap buat entry? jangan lupa letakkan link entry anda di kotak komen di bawah :)



Sebagai melengkapkan syarat Giveaway dari Mrs Pip ni, pengalaman terindah di Bulan Ramadhan yang saya pernah lalui setakat ni saya rasa takde benda yang gempak sangat pun untuk dikongsikan but since susah untuk berjumpa sanak-saudara, masa bulan puasa la dapat berkumpul ramai-ramai, sembang sambil gelak ketawa, masak sama-sama, makan sama-sama, terawih sama-sama, main mercun sama-sama anddddd kenangan tu dah tak boleh dapat balik dah sebab sekarang masing-masing dah berjauhan. Ada yang dah pindah jauh ke selatan. Kadang raya tak dapat cuti. Nak merasa berkumpul balik tu dah tak dapat dah. Pengalaman masa kecil berkumpul berbuka sama-sama tu je la yang ada pun. Kadang cemburu tengok orang lain meriah berbuka & sambut Hari Raya tapi belajar syukur terima apa adanya kehidupan kita :)

Kepada yang nak join klik banner di atas ye :)

Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals


SILA KLIK BANNER DI ATAS JIKA MAHU MENANG DUIT RAYA!

Assalamualaikum kepada semua rakan blogger. Selamat menunaikan ibadah puasa. Semoga semua ibadah kita diterima oleh Allah s.w.t. Sempena bulan Ramadhan Al-Mubarak, Abam Kie dan penaja2 yang baik hati sekalian dengan secara rasminya melancarkan Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals. Jom sertai GA yang hebat ini kerana kami sudah menyediakan duit raya dan barangan eksklusif untuk dimenangi. Kalau tak join memang rugilah. Berikut ialah hadiah-hadiah yang ditawarkan:

RM20 X 11 pemenang
RM10 X 13 pemenang
Selendang Rindu X 2 pemenang
Stokin Tangan dan Stokin Silvy X 2 pemenang
Pre-loved Novel X 2 pemenang
Topup RM5 untuk peserta terpantas dan terakhir!

Kesemuanya 32 orang pemenang bakal kami cari!

Syarat-syarat penyertaan:

1. Follow blog dan Google+ penganjur dan penaja-penaja berikut:

* Abam Kie
* Ceritera Ibu
* Shafyqah Azahar
* Dearies Couple
* Jiakreatifelt
* Lovely Sunshine
* Saghah Cheeky Lady
* Sedetik Seketika
* Lea Azleeya
* Queen Bee
* irrayyan.com
* Kasihku Amani
* Hazrina Halim
* Mia Liana

2. Follow instagram berikut. (Bagi peserta yang ada akaun IG sahaja)

* Najiah Shaharain
* Abam Kie
* Mardhiyyah Rosli
* Shafyqah Azahar
* Afdilah Ceritera Ibu
* irrayyandotcom
* mialiana

3. Like Facebook berikut.

* Ina Azzahra
* Ayuni Dibble
* Handsock Murah dan Cantik
* Mialiana.com


4. Buat entri bertajuk Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals

5. Salin dan tampal kod HTML yang disediakan

6. Terbitkan

7. Tinggalkan pautan entri giveaway anda di ruangan komen entri SINI sahaja

8. Siap!

Pastikan anda mematuhi segala syarat yang dinyatakan. Boleh follow blog2 di atas tu sikit2. Lama2 habis la. Honesty is the best policy. Kerjasama rakan2 blogger amat diperlukan dan Abam Kie akhiri dengan ucapan jutaan terima kasih kerana sudi menyertai GA ini. Selamat maju jaya dan selamat menyempurnakan ibadah puasa pada tahun ini!

Jom klik di SINI jika nak join Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals.

#RAMADHANGIVEAWAY bersama SGShop Malaysia

sofie, giveaway, sgshopmalaysia

Jalan-jalan tadi terjumpa post ni dari blog Sofie Adie! Haruslah kucar-kacir join sebab kot kot ada rezeki nak raya ni.

Kalau lah menang credit RM100, nak beli long dress ni dekat SGShop. Dah lama cari tapi tak jumpa yang berkenan di hati. Alang dah ada yang nak belanja ni, ada pulak item yang kita teringin, apa lagi kita mintak lah kan?


For those yang nak join, klik banner ye :)